picture

Finale Dutch Jazz Competitie 2020 bekend!

Door de maatregelen met betrekking tot Covid-19 zijn beide halve finales van de Dutch Jazz Competition van 30 januari en 5 februari te vervallen gekomen. De finale van de Dutch Jazz Competition is vanwege de verlengde lockdown wederom verplaatst.

Op zondag 13 juni strijden de acht in de eerste ronde geselecteerde, supertalentvolle groepen in het BIMHUIS (Amsterdam) om de vakjury prijs voor de “Beste Groep”. Verder wordt in plaats van de publieksprijs de Sena Muziekproductiefonds prijs uitgereikt.

Bekijk hier het programma van de finale

Sun-Mi Hong Group wint de Sena Dutch Jazz Competition 2018, Publieksprijs is voor The Bop Collective

Winnaar Beste Groep: Sun-Mi Hong Group
Winnaar Publieksprijs: The Bop Collective

De Sun-Mi Hong Group won vrijdagavond 6 april de sfeervolle en spannende finale van de Dutch Jazz Competition 2018 in het Bimhuis in Amsterdam. De vakjury, met Tineke Postma (Saxofonist, componist en bandleider), Lestari Scholtes (programmeur Grachtenfestival Amsterdam), Yuri Honing (saxofonist, componist en bandleider) en Rolf Delfos (saxofonist, componist, arrangeur, programmamaker en bandleider) was unaniem in zijn oordeel. Zij bestempelden de Sun Mi Hong Group als de groep die op een emotionele, speelse en spirituele manier en met een juiste attitude het meest organisch is. De Publieksprijs werd gewonnen door The Bop Collective.

Winnaar Sun Mi Hong nam een gevarieerd prijzenpakket mee naar huis, bestaande uit een geldprijs van 5000 euro, een optreden op het komende North Sea Jazz Festival en een tournee (onder voorbehoud van financiering) langs de Nederlandse jazzpodia.

Publiekswinnaar The Bop Collective kreeg van het Sena Performers een bedrag van € 3000,-- van het Sena Performers Muziekproductiefonds voor het maken van een album en optredens op het International Laureates Jazz Festival in Amersfoort en het Grachtenfestival Amsterdam.  

Finalisten Dutch Jazz Competition 2018 bekend

Sun-Mi Hong Group
Laurie Carpenter Quintet
The Bop Collective
Pablo Martinez Group

Vrijdag 6 april 2018, Bimhuis, Amsterdam (koop hier uw kaarten)

Laurie Carpenter Quintet |20.00 – 20.20
Pablo Martinez Group | 20.30 – 20.50
Sun Mi Hong Group | 21.10 – 21.30
The Bop Collective | 21.40 – 22.00

22:00-23:00 juryberaad

23:00-23:10 prijsuitreiking

Finale Jury

Michelle Kuypers - Programma manager en talent booker North Sea Jazz Festival
Tineke Postma – Saxofonist, componist en bandleider
Lestari Scholtes - Programmeur Grachtenfestival Amsterdam
Yuri Honing - Saxofonist, componist en bandleider
Rolf Delfos – Saxofonist, componist, arrangeur, programmamaker en bandleider

Presentatie 

Co de Kloet – Presentator, programmamaker en producent NTR Radio

De vier geselecteerde finalisten strijden vrijdag 6 april in het Bimhuis in Amsterdam om een uitgebreid prijzenpakket. De Sena prijs voor de Beste Groep betekent een aanzienlijk geldbedrag, de Young VIP Tour langs de Nederlandse podia (o.v.b.) en deelname in het programma van het komende North Sea Jazz Festival. 
Ook dit jaar wordt opnieuw de ‘Publieksprijs’ uitgereikt. De Publieksprijs is goed voor een subsidie van het Sena Productiefonds voor het maken van een cd en optredens op onder meer het Grachtenfestival in Amsterdam en het Amersfoort Jazz Festival.
De Dutch Jazz Competition 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdpartner Sena Performers, het Prins Bernhard CultuurfondsNORMA, het Hendrik Muller Fonds en de Ntb.

Line-up

Sun-Mi Hong Group

Drums - Sun-Mi Hong 
Bas - Brodie Jarvie          
Piano - Young Woo Lee 
Tenor - Nicolo Ricci 
Trompet - Alistair Payne

Laurie Carpenter Quintet

Laurie Carpenter – Trumpet
Michael Anderson – Tenor Sax
Adrian Moncada Espinosa – Piano
Giuseppe Campisi – Bass
Giacomo Camilletti – Drums

The Bop Collective

Alt sax - Irene Reig  
Tenor -Héctor Floría  
Trombone - Alba Pujals 
Trompet - Joan Mar Sauqué  
Piano - Xavi Torres 
Contrabas - Giuseppe Campisi
Drums -Joan Casares

Pablo Martinez Group

Trombone + vocals - Pablo Martinez, trombone
Tenor - Fernando Sanchez
Trompet - Bruno Calvo
Piano - Xavi Torres,
Flamenco gitaar - Jeff Heijne
Bas - Mauro Cottone
Drums - Joan Terol

Aanmeldingen Dutch Jazz Competitie 2018 van hoog niveau!

Talentvolle Nederlandse jazzgroepen (met een gemiddelde leeftijd onder 30 jaar) hebben zich via het AANMELDFORMULIER massaal aangemeld voor de twaalfde editie van de tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition. De finale van dit landelijke concours vindt plaats op 6 april in het Bimhuis in Amsterdam, voorafgegaan door halve finales op 24 maart in Theater Het Hof in Arnhem en 25 maart in Paradox Tilburg.Naast het invullen van het formulier moesten er maximaal 2 stukken (waarvan minimaal 1 eigen compositie), een korte biografie en een duidelijk foto worden aangeleverd.

De ingezonden muziek wordt 'blindfolded' beoordeeld door een vakjury met daarin:  pianist, componist, arrangeur en bandleider Jeroen van Vliet, bassist, componist, arrangeur en bandleider Joris Teepe en de artistiek manager van het Metropole Orkest Robert Soomer (voorheen NTR Jazz). Acht groepen werden geselecteerd voor de halve finales. Een andere vakjury selecteert daar vervolgens vier finalisten uit. Meedoen aan de Dutch Jazz Competition 2018 betekent kans maken op een uitgebreid pakket aan praktische prijzen,waaronder een geldprijs, spots in het programma van relevante festivals als North Sea Jazz het Sena Performers International Jazz Laureate Festival (tijdens Rabobank Amersfoort Jazz) en financiële ondersteuning bij het maken van een cd. Naast de Award "Beste Groep" dat een keuze is van de vakjury, wordt dit jaar opnieuw de "Publieksprijs" uitgereikt.

De Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek,pers en de muziekindustrie. De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Tmucin Sahin) (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2205), Fransz Von Chossy Quartet (2006), The Blazin' Quartet (2008), Het Castel/ van Damme Quartet (2010), Kapok (2012), het Loran Witteveen Quintet (2014) en het Xavi Torres Trio (2016). De Dutch Jazz Competition wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sena Performers, Prins Bernhard Cultuurfonds, de Ntb en de media sponsoren VPRO, NTR en Sublime FM.

Xavi Torres Trio wint de Sena Dutch Jazz Competition 2016

Winnaar Xavi Torres Trio
Publiekswinnaars Vuma Levin Quartet en Tommy Moustache

Publieksprijs voor Vuma Levin Quartet en Tommy Moustache

Het Xavi Torres Trio sloot vrijdagavond 10 juni met een victorie set de sfeervolle en spannende finale af van de Sena Dutch Jazz Competition 2016 in het Bimhuis in Amsterdam. De vakjury, met Michelle Kuypers (Programma manager North Sea Jazz Festival), Mirjam Wijzenbeek (Programmeur Grachtenfestival Amsterdam), Feyo Sickinghe (Directeur Prinses Christina Concours), Anton Goudsmit (Gitarist, componist, bandleider en Winnaar Boy Edgar Prijs) en juryvoorzitter Frank van Berkel (Programmeur Jazz International Rotterdam) was unaniem in hun oordeel:
“Lyrisch, technisch en ritmisch superieur met veel muzikale potentie en één adem van energie en samenspel. Harmonisch eigenzinnig, met heel veel spelplezier en een spannend en verrassend eigen verhaal.”
De Publieksprijs, dit jaar voor het eerst uitgereikt, werd gewonnen door het Vuma Levin Quartet en Tommy Moustache.

Winnaar Xavi Torres Trio nam een gevarieerd prijzenpakket mee naar huis, bestaande uit een geldprijs van 5000 euro, een optreden op het komende North Sea Jazz Festival, een uitgebreide Young VIP Tournee (ovb) langs de Nederlandse jazzpodia en deelname aan de voorronde van de EBU Euroradio Jazz Competition (Finale daarvan op 6 juli, Bimhuis Amsterdam). 

Publiekswinnaars Vuma Levin Quartet en Tommy Moustache kregen een subsidie aangeboden van het Sena Productiefonds voor het maken van een CD en optredens op het komende Grachtenfestival en het Amersfoort Jazz Festival. 

De Sena Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek, de pers en de muziekindustrie. 

De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the Line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Timucin Sahin) (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2005), het Fransz von Chossy Trio (2006), The Blazin’Quartet (2008), het Castel/van Damme Quartet (2010), Kapok (2012) en Loran Witteveen Quintet (2014).

De Dutch Jazz Competition is een initiatief van het North Sea Jazz Festival, de Nederlandse Toonkunstenaarsbond, de NTR, de NVPI, de Wereldomroep en Buma Cultuur (voorheen Conamus). 

De Dutch Jazz Competition 2016 wordt mogelijk gemaakt dankzij hoofdsponsor Sena en door ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds, NORMA, het Hendrik Muller Fonds, de Ntb en de mediapartner VPRO i.s.m. de NTR.

Actueel

Finalisten Sena Dutch Jazz Competition 2016 bekend!

Finale op vrijdag 10 juni, Bimhuis Amsterdam

De jonge, talentvolle groepen Xavi Torres TrioVuma Levin QuartetStephanie Francke Quartet en Tommy Moustache zijn geselecteerd voor de finale van de Sena Dutch Jazz Competition  op vrijdag 10 juni in het Bimhuis in Amsterdan. Juryvoorzitter  en eindredacteur voor de VPRO radio & televisie Aad van Nieuwkerk maakte dit zondagavond 5 juni na afloop van de tweede halve finale in TivoliVredenburg bekend.De tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition is hèt jazzplatform van Nederland voor aanstormend toptalent.

Acht groepen namen deel aan de semi-finales, de jury bestond verder uit Reinier Baas – gitarist, componist, bandleider en Boy Edgar Winnaar - en Bartho van Straaten – programmeur van Paradox en Jazz in Duketown.

De vier geselecteerde finalisten strijden vrijdag 10 juni in het Bimhuis in Amsterdam om een uitgebreid prijzenpakket. De Sena prijs voor de Beste Groep betekent een  aanzienlijke geldbedrag, een tournee langs de Nederlandse podia (ovb), deelname in het programma van het komende North Sea Jazz Festival en deelname in de voorronde van de EBU Euroradio Jazz Competition (finale op 6 juli ook in het Bimhuis). 

Nieuw dit jaar is de “ Publieksprijs” die ook aan het eind van de finale uitgereikt zal worden. De Publieksprijs is goed voor een subsidie van het Sena Productiefonds voor het maken van een cd en optredens op o.m. het Grachtenfestival in Amsterdam en het Amersfoort Jazz Festival.

De Dutch Jazz Competition 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdpartner Sena,  het Prins Bernhard Cultuurfonds, NORMA,  het Hendrik Muller Fonds en de Ntb.

De Sena Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek, 
de pers en de muziekindustrie. 

De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the Line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Timucin Sahin) (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), 
Robinson, Freitag & Caruso (2005), het Fransz von Chossy Trio (2006), The Blazin’Quartet (2008), het Castel/van Damme Quartet (2010), Kapok (2012)en Loran Witteveen Quintet (2014).
                                                                                                                        
De Dutch Jazz Competition is een intiatief van het North Sea Jazz Festival, de Nederlandse Toonkunstenaarsbond, de NTR, de NVPI, de Wereldomroep en Buma Cultuur (voorheen Conamus).