picture

Sun-Mi Hong Group wint de Sena Dutch Jazz Competition 2018, Publieksprijs is voor The Bop Collective

Winnaar Beste Groep: Sun-Mi Hong Group
Winnaar Publieksprijs: The Bop Collective

De Sun-Mi Hong Group won vrijdagavond 6 april 2018 de sfeervolle en spannende finale van de Dutch Jazz Competition 2018 in het Bimhuis in Amsterdam. De vakjury, met Tineke Postma (saxofonist, componist en bandleider), Lestari Scholtes (programmeur Grachtenfestival Amsterdam), Yuri Honing (saxofonist, componist en bandleider) en Rolf Delfos (saxofonist, componist, arrangeur, programmamaker en bandleider) was unaniem in zijn oordeel. Zij bestempelden de Sun-Mi Hong Group als de groep die op een emotionele, speelse en spirituele manier en met een juiste attitude het meest organisch is. De Publieksprijs werd gewonnen door The Bop Collective.

Winnaar Sun Mi Hong nam een gevarieerd prijzenpakket mee naar huis, bestaande uit een geldprijs van 5000 euro, een optreden op het komende North Sea Jazz Festival en een tournee langs de Nederlandse jazzpodia.

Publiekswinnaar The Bop Collective kreeg van het Sena Performers een bedrag van € 3000,-- van het Sena Performers Muziekproductiefonds voor het maken van een album en optredens op het International Laureates Jazz Festival in Amersfoort en het Grachtenfestival Amsterdam.